Callinaz logotype

Bandet

Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra Skåne. Med en tydlig profil och sitt eget sound turnerar bandet runt både Sverige och har under senare år dessutom kommit att bli ett av Norges populäraste band. Musiken som spelas är en mix av swing, rock’n’roll och rockabilly i ett sound som inspireras av 50, 60-talet möter dagens populärmusik.

Callinaz startade sommaren 2010. Carolina som då var 19 år gammal var bosatt i England och jobbade på en hästgård. Under de sista månaderna på gården bestämde hon sig för att starta upp ett dansband. Och det gjorde hon!

Den fritid som fanns gick åt till att leta upp bandmedlemmar, skriva repertoar, leta samarbetspartners, hitta turnéfordon, lista ut vilken utrustning som skulle användas etc, etc….

Så fort Carolina lämnat England och flyttat hem till Sverige satte bandet igång att repetera. 7-8 timmar om dagen varje dag i veckan gav resultat och den 25 Augusti 2010 gjorde Callinaz sin första spelning. På Granbacken i Löberöd där Hedins var ordinarieband fick dom visa upp sig i pausen och spela i 30 minuter. Detta var början på en dröm som hela bandet gemensamt strävade  mot. Att spela på heltid!

2010 avverkade bandet ett 40-tal spelningar och under det kommande året fylldes spelplanen på mer och mer. 2012 hade bandet 128 spelningar och spelade nu på heltid!

Bandet har dessutom fått prestigefyllda nomineringar och tilldelats pris.
Carolina nominerades i Guldklaven till årets sångerska 2013 och 2016 och vann årets utstrålande musiker i Guldsladden föregående år. Andreas nominerades samma år i Guldsladden till årets trummis och bandet till årets band.

I 2014 års upplaga av Guldklaven fick vi ta emot de hedersamma Sveriges Radiopris för årets uppstickarband. Det är vi otroligt stolta över!

Bandmedlemmarna

Carolina

Instrument: Sång, gitarr och saxofon

Carolina eller ”Carsing” är vår sångfågel på fronten med en stark och varm närvaro. Kapellmästare som spelar fler instrument på egen hand än vad ett band vanligtvis ens innehåller. Genom hårt arbete har hon gång på gång belönats för hennes insatser i branschen och utan tvivel fullt berättigat. En varmhjärtat tjej med lika varm röst som vågat skapa verklighet ur flickdrömmar.

Andreas

Instrument: Trummor och sång

Andreas är också en av originalmedlemmarna i Callinaz. Sedan 2010 har han hållit takten och sjungit i bandet.

Han är en grymt svängig trummis och rattar gärna buss!

Mikael

Instrument: Bas och sång

Mikael spelar bas i Callinaz sedan bandets start. Han är en riktig spillevink som bjuder både publik och oss andra i bandet på mycket bus och skratt! Dessutom skriver han låtar och bidrar med grym sång på ett par låtar!

Tidigare har han mestadels spelat rockabilly i olika konstellationer men främst med Greasy Torpedos. Med sin svängiga stil spexar han loss på dansbanor runt om i Sverige!

Jonas

Instrument: Gitarr, lapsteel, klaviatur och sång.

Jonas började i bandet november -23 och spelar både elgitarr, lapsteel, barytonegitarr och klaviatur. Kanske det till och med blir fler instrument med tiden… Banjo?
En otroligt kompetent musiker och fin person som passar perfekt hos oss i Callinaz. Vi ser fram emot att utvecklas ihop och ha honom i gänget!

Herman

Instrument: Gitarr, sång och munspel

Herman började hos oss i mars 2023. Ett riktigt energiknippe och en glädjespridare som är en jäkel på bluesgitarr och munspel!
Vår lilla handy-man som fixar det mesta!