Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra Skåne. Med en tydlig profil och sitt eget sound turnerar bandet runt både Sverige och har under senare år dessutom kommit att bli ett av Norges populäraste band. Musiken som spelas är en mix av swing, rock´n´roll och rockabilly i ett sound som inspireras av 50, 60-talet möter dagens populärmusik

Foto: Johan Lundhgren Alter Media

Callinaz startade sommaren 2010. Carolina som då var 19 år gammal var bosatt i England och jobbade på en hästgård. Under de sista månaderna på gården bestämde hon sig för att starta upp ett dansband. Och det gjorde hon!
Den fritid som fanns gick åt till att leta upp bandmedlemmar, skriva repertoar, leta samarbetspartners, hitta turnéfordon, lista ut vilken utrustning som skulle användas etc, etc….
Så fort Carolina lämnat England och flyttat hem till Sverige satte bandet igång att repetera. 7-8 timmar om dagen varje dag i veckan gav resultat och den 25 Augusti 2010 gjorde Callinaz sin första spelning. På Granbacken i Löberöd där Hedins var ordinarieband fick dom visa upp sig i pausen och spela i 30 minuter. Detta var början på en dröm som hela bandet gemensamt strävade  mot. Att spela på heltid!

2010 avverkade bandet ett 40-tal spelningar och under det kommande året fylldes spelplanen på mer och mer. 2012 hade bandet 128 spelningar och spelade nu på heltid!

Bandet har dessutom fått prestigefyllda nomineringar och tilldelats pris.
Carolina nominerades i Guldklaven till årets sångerska 2013 och 2016 och vann årets utstrålande musiker i Guldsladden föregående år. Andreas nominerades samma år i Guldsladden till årets trummis och bandet till årets band.

I 2014 års upplaga av Guldklaven fick vi ta emot de hedersamma Sveriges Radiopris för årets uppstickarband. Det är vi otroligt stolta över!